Datum:
6 november 2023

Auteur:

Veteranenteam

Tennisvereniging ’t  Root kent veel tennisactiviteiten voor de jeugd en de senioren, maar één doelgroep ontbreekt: de veteranen. Daarom hebben enkele oudere tennissers het initiatief  genomen voor een veteranenteam. Zo’n 25 jaar geleden vormden zij een team van 10 à 15 spelers om gedurende het winterseizoen in de tennishal te spelen op 2 of 3 banen. Sindsdien tennissen we er twee keer per week: op maandagochtend van 10 tot 11 uur en op vrijdagochtend van 11 tot 12 uur.  Op beide speeldagen wordt met bijna dezelfde spelers mix-dubbel gespeeld.
In de loop der jaren heeft regelmatig wisseling van samenstelling van beide teams plaatsgevonden om redenen als blessure, gezondheid en andere persoonlijke motieven. De vrijgekomen plaatsen zijn elk jaar vlot aangevuld met nieuwe leden. Als we tussentijds een speler te kort komen, zoeken we naar een externe vervanger.
Door samenloop van omstandigheden hebben na het afgelopen winterseizoen meerdere spelers afscheid genomen van ons team. Daardoor komen we in het huidige seizoen structureel 1 à 2 spelers te kort voor een sluitend speelrooster inclusief 2 wisselspelers. Reden voor ons om langs deze weg meer bekendheid te geven aan het (voort)bestaan van onze club.
Binnen de vereniging ’t Root behoren wij tot de veteranengroep. Maar doordat wij op eigen initiatief en alleen in de hal tennissen, hoef je geen lid te zijn van ’t Root. Wel zijn wij allemaal pensionado’s, waarvan de meesten als senioren jarenlang hun sporen hebben verdiend  op de Astense tennisbanen.
Op dit moment bestaat het team uit twee dames en tien heren. Voor het huidige winterseizoen is er nu een sluitend speelschema op papier, mede dankzij enkele bereidwillige invallers van buiten ons team. Voor de lange termijn streven we naar twee voltallige teams van elk tien spelers.

Uit de hierboven beschreven voorgeschiedenis van ons clubje moge blijken dat we over jarenlange speelervaring beschikken en op hoog leeftijdsniveau spelen. We volgen de reguliere spelregels van het tennis, waarbij de nadruk ligt op sportief bezig zijn en wederzijds spelplezier creëren. Om hieraan voortzetting te geven in de komende winterseizoenen nodigen we belangstellenden uit voor deelname aan ons veteranenteam. Neem daarvoor contact op met één van de ondergetekenden.

Harry Veldman (0493)694840
Geert Peeters    0657175783

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.