Padel

 

DSCF9654v2-320x320

Padel verovert Nederland! Deze moderne sport (een combinatie van (mini)tennis en squash) die in Spanje inmiddels tennis als meest populaire racketsport voorbijgestreefd heeft, is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars.

Maar waarom zou je aan padel beginnen als je ook kunt tennissen en squashen? Padel heeft als sport veel voordelen en verenigt het beste van twee werelden.

Ten eerste is padel gemakkelijk te leren: de positionering van het racket ten opzichte van de bal luistert minder nauw dan bij besnaarde rackets, de opslag is onderhands en de bal blijft langer en makkelijker in het spel omdat de baan ommuurd is. Ten tweede is padel is geschikt voor alle leeftijden en kan het door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld. Ten derde is padel een teamsport: je speelt het met z’n tweeën. Zo leer je mensen kennen op de baan, of kan je samen met een vriend of vriendin aan de sport beginnen. Tot slot is padel een spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie, de bal blijft lang in het spel, het is een tactische sport en de techniek van de spelers op wereldniveau zal je versteld doen staan.

Er maakt inmiddels al een steeds groter wordende groep enthousiastelingen gebruik van de padelbaan zouden wij graag zien dat meer en meer leden verslaafd raken aan het spelletje. Hiervoor hebben we een padelcommissie in het leven geroepen die gedurende het hele jaar activiteiten gaat organiseren, die we via de site en de nieuwsbrief zullen aankondigen.

Tot op de padelbaan!

De padelcommissie

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.