Adresgegevens:

Lienderweg 55
5721CJ Asten
Nederland

Beheerder:

Dennis Raijmakers
tennishalasten@hotmail.com
06-42026000

Social Media:


Informatie

Op initiatief van tennisvereniging ’t Root is de tennishal in 1977 in gebruik genomen. De tennishal en de ondergrond waren tot voor kort eigendom van de gemeente. In 1977 werd het beheer in handen gegeven van een stichting, die zonder enige financiële steun van de gemeente de hal exploiteerde. Statutair maakt het dagelijks bestuur van TV ’t Root deel uit van het bestuur van deze stichting. Deze exploitatievorm is in Nederland vrijwel uniek. Het feitelijk beheer van binnenbanen en winterkantine wordt verpacht aan een professionele beheerder. Het beheer van de zomerkantine is in handen van de tennisvereniging.

In 2005 is het gehele tenniscomplex met terugwerkende kracht tot 1 januari 2001 geprivatiseerd. Op dat moment werd de grond door de gemeente in erfpacht gegeven, terwijl de opstallen werden overgedragen aan een nieuwe overkoepelende stichting, waarbinnen afstemming plaatsvindt tussen de gemeenschappelijke belan

gen van tennishal en tennisvereniging. Dit houdt in, dat de gemeente geen rechtstreekse bemoeienis meer heeft met de exploitatie van het totale tenniscomplex, dat – na aanpassingen begin 2016 – inmiddels bestaat uit:

a. een tennispark buiten met 8 gravelbanen,

2 driekwart gravelbanen (geschikt voor training v

an de jongste jeugdspelers), 2 padelbanen en een beachtenniscourt;

b. een tennishal met 4 binnenbanen (Pulastic Comfort Court met Greenset toplaag);

c. een voorzieningengebouw met een zomer- en winterkantine, sanitaire voorzieningen en kantoorruimtes.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.