Datum:
27 april 2020

Auteur:

Corona update 27 april

Het bestuur van onze tennisvereniging heeft een praktisch stappenplan samengesteld, daarbij dankbaar gebruik makend van de diverse beschikbare protocollen en documenten.

Alle tennis- en padelaccommodaties werken toe naar een gefaseerde en verantwoorde openstelling van de faciliteiten. Naast de 1,5 meter maatregel zal de sport elke nieuwe stap baseren op de geldende adviezen van het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering en overheden.

Aanspreekpunt Corona-zaken
Als er vragen zijn over de maatregelen of praktische informatie over het tennissen zijn deze veelal te vinden op onze website of de website van de KNLTB. Op de website van de KNLTB worden bijvoorbeeld alle veel voorkomende vragen beantwoord.

Voor overige informatie:
– Bestuur (voorzitter): Johan Bakens GSM: 06-51495467
– Tennislessen en jeugd (trainer): Rob van Dinther GSM: 06-13504609

Toezichthouder per dag
Het is nodig i.v.m. de gevraagde Corona-maatregelen (beperkingen) om bij opening van het park iemand te hebben die zorgt voor de controle. Deze persoon verzoekt ouders te vertrekken en spreekt jongeren tussen 13 en 19 jaar aan op het zich houden aan de anderhalve meter.

De toezichthouder hoeft niet constant aanwezig te zijn, maar controleert enkele malen per dag. De toezichthouder kijkt bijvoorbeeld op de website bij de online baanbezetting. Onze jeugdleden zijn verplicht om dit instrument te gebruiken om te kunnen tennissen. Bovendien zijn de leraren aanwezig tijdens de tennisactiviteiten voor de jeugd en houden toezicht.

Park open, banen gereed voor bespelen
Vanaf 29 april is het park weer open voor de jeugd onder de 19 jaar. Elke dag wordt het park door leden van de kantinecommissie om 9.00 uur geopend en om 21.00 uur gesloten. Jeugdleden mogen het park op. Leden vanaf 19 jaar dus nog niet.

Als jeugdleden vrij willen tennissen of padellen moeten ze van tevoren online afhangen. Klik hier voor de handleiding online afhangen. Het is niet nodig om je reservering te bevestigen op de terminal op de club.

Op baan 1+4+5+7+9 kan vrij getennist worden m.u.v. de banen die vooraf worden geblokt voor tennislessen. Ook op de padelbaan kan vrij gespeeld worden. De verlichting blijft uitgeschakeld. Tot een uur of negen kan er bij normale weersomstandigheden worden getennist.

Accommodatie / clubhuis
Voor iedereen geldt: blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

De posters met de hygiëneregels en belangrijkste maatregelen hangen we goed zichtbaar bij de poort en op de ramen van het clubhuis.

Het clubhuis is alleen open om (in noodgevallen) gebruik te maken van het toilet. Gebruik alleen het eerste toilet (rechts bij de ingang). De kantine en het terras zijn gesloten.

Trainingen
Met Rob van Dinther (Topserve) zijn afspraken gemaakt. Hij communiceert met de jeugdleden over wanneer de trainingen weer kunnen beginnen en in welke vorm (en welke dagen en tijden). Hij bepaalt vooraf welke lesbanen er worden gebruikt voor de trainingen.

Enkele voorbeelden waar de trainers rekening mee gaan houden:
– maximaal 6 kinderen per baan (tot 13 jaar)
– maximaal 4 jongeren per baan (van 13 tot 19 jaar)
– bij indeling lesgroepen houden trainers rekening met de richtlijnen

Communicatie naar leden en ouders
Via de website en de nieuwsbrief informeren we ouders met regelmaat.
Voor vragen kunnen de ouders terecht bij de aanspreekpunten voor Corona-zaken. De telefoonnummers staan ook op de posters vermeld.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.