Datum:
7 september 2021

Auteur:

Verslag clubkampioenschappen 2021

Dit jaar werden voor de derde keer op rij de clubkampioenschappen voor senioren georganiseerd. De clubkampioenschappen Tennis en Padel (voor het eerst) zijn gehouden van vrijdag 3 t/m zondag 5 september.

Inschrijvingen
Dit jaar meldden zich 93 deelnemers aan (71 vorig jaar) om uiteindelijk in 11 tennis- en 2 padelcategorieën de strijd met elkaar aan te gaan. Evenals vorig jaar was er ook dit jaar 1 combinatie categorie bij het tennis namelijk de Gemend Enkel 3-4-5. De 8 deelnemende padelkoppels streden in 2 categorieën om de titel clubkampioen.

De Planning
Voor het eerst is dit jaar gebruik gemaakt van Toernooi.nl voor de inschrijvingen van de deelnemers en de planning en de uitslagen van alle wedstrijden. Desondanks was het toch nog een hele klus om de 110 wedstrijden uiteindelijk gepland te krijgen (82 vorig jaar). Met wat hulp van Astrid en Patrick (ervaren planners van ’t Open Root) heeft Sem de planning uiteindelijk rond gekregen, zonder aan de opgegeven verhinderingen te hoeven tornen.

Het weer
Voor het derde jaar op rij waren de weergoden onze Clubkampioenschappen heel goed gezind. Drie prachtige nazomer dagen zorgen er niet alleen voor dat de wedstrijden allemaal volgens schema konden worden gespeeld maar ook dat het terras constant goed gevuld was.

F1 na 36 jaar terug op Zandvoort
Voor het eerst na 36 jaar werd er tijdens dit weekend weer een F1 race verreden in Zandvoort. Dat heeft zeker enkele inschrijvingen gescheeld, maar op het TV scherm in de kantine kon op zaterdag de kwalificatie en op zondag de race worden bekeken. De schitterende historische overwinning van Max Verstappen werd uiteraard met veel enthousiasme ontvangen.

Hoegaarden Wit stress
Het warme weer maakte vele kelen dorstig en dat was vooral te merken aan de consumptie van Hoegaarden witbier. Aan het eind van zaterdag waren er nog 3 flesjes over. Op zondagochtend werden 12 grote nieuwe kratten aangevoerd. In de verwachting dat dat zeker niet op zou gaan was er iemand van de organisatie (ik noem uiteraard mijn naam niet) zo slim om de weddenschap aan te gaan dat dat zeker voldoende zou zijn. Een aantal bezoekers nam die uitdaging aan en dat resulteerde zondagavond toch in het aandrinken van dit verkoelende bier. Heel mooi was het dat de weddenschap van beide zijden zeer sportief werd opgevat.

Sportief verloop en goede sfeer
Alle wedstrijden zijn ook dit jaar weer sportief en in goede onderlinge harmonie gespeeld. Zowel op als langs de banen heerste gedurende het hele toernooi een hele fijne en opgewekte sfeer. Uiteraard zijn er bij zoveel wedstrijden altijd wel enkele uitvallers door blessures, maar zware blessures zijn gelukkig uitgebleven.

Opening 2e padelbaan
Tijdens dit weekend zijn voor het eerst ook de Clubkampioenschappen padel gespeeld. Hierbij is ook gebruik gemaakt van de gloednieuwe 2e padelbaan die kort voor het toernooi is opgeleverd. In het kader van de officiële ingebruikname van deze 2e padelbaan heeft Rob Fritsen van Siris TV nog video opnames gemaakt en tevens is de tweede padelbaan officieel geopend. Voorzitter Johan heeft een kort een woordje gedaan waarna de clubmascottes Rooty en Ace samen de baan officieel hebben geopend door samen een padelballetje (te trachten) te slaan.

De Clubkampioenen
Direct nadat zondagmiddag om 17.15 uur voor de laatste keer tijdens CK’21 de bel ‘einde wedstrijd’ klinkt worden de laatste uitslagen verwerkt en zijn de clubkampioenen 2021 bekend. Maarten en Bart verzorgen samen de prijsuitreiking, maar niet voordat ze iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het slagen van dit weekend te hebben bedankt.

Clubkampioenen Tennis 2021
• HE8 Jonas Meulendijks; hij verslaat verdedigend Clubkampioen Jan de Werdt in de finale met 9-7
• DD8 Miranda Killaars–van Heck en Hanneke Moors, zij winnen hun beide poulewedstrijden
• DE7 Anne van der Heijden; ze verslaat verdedigend Clubkampioen Willemeike van Seggelen in de finale met overtuigende cijfers: 12-3
• HE7 Teun van der Loo; hij verslaat in de finale verdedigend Clubkampioen Wouter Verberne met 7-4
• DD7 Anne van der Heijden en Evelien Thijssen; zij winnen de poule van 5 koppels op onderling resultaat (7-5) van naaste concurrenten en tevens titelverdedigers Esther van de Bogaart en Willemeike van Seggelen.
• HD7 Albert en Koen van Dijck; zij winnen de finale met 9-4 van Jos Lamberts en Gert Verrijt.
• GD7 Sandra Deenen en Patrick Rademackers prolongeren hun titel in deze categorie, zij winnen de finale tegen Niek Sleegers en Demi Rhoe met 9-6.
• DD6 Wendy Eijsbouts en Mirjam Verspeek; zij bleven, in een spannende poule met 4 koppels, de 3 andere koppels net voor.
• HD6 Mark en Rob Snijders, zij wonnen al hun 3 poulewedstrijden
• GD6 Ronny van Oosterhout en Patricia van de Kruijs; zij bleven, eveneens in een spannende poule met 5 koppels, hun 3 naaste concurrenten nipt voor.
• GE3-4-5 Wouter Boot, hij won alle 3 zijn poulewedstrijden.

Clubkampioenen Padel 2021
• Padel 6-7 Martha Lammers en Patrick Rademackers; zij eindigen in punten gelijk met Bart Verkoelen en Frank Wijnands. Door het gelijkspel in hun onderlinge wedstrijd zijn de game saldo’s uiteindelijk bepalend, 64-14 vs 64-18.
• Padel 3-4-5 Bruno Accardi en Sem de Werdt winnen hun 3 poulewedstrijden.

Alleen Sandra Deenen en Patrick Rademackers weten hun titel te prolongeren. Alle andere gespeelde tennis- en padelcategorieën hebben nieuwe clubkampioenen gekregen. De winnaars mochten allemaal een flesje wijn/bier naar keuze uitkiezen en kunnen naast eeuwige roem ook een naambordje op de banen tegemoet zien.

Tijdens de afsluiting dankt Johan de CK’21 commissie, bestaande uit Bart, Patrick, Roeland, Sem en Maarten, voor de organisatie, het toernooi is wederom vlekkeloos verlopen. Namens de deelnemers neemt Albert van Dijck de tijd voor een mooi dankwoord aan het adres van dezelfde CK’21 commissie. Op inspirerende wijze geeft Albert aan van hele mooie tenniswedstrijden te hebben genoten, als voorbeeld noemt hij de hoogstaande HD7 poulewedstijd tussen Wouter / Lars en Jonas / Dries.

De eindconclusie van CK’21
De clubkampioenschappen zijn na 3 mooie edities nu al niet meer weg te denken bij onze vereniging, dus ook volgend jaar zullen ze zeker weer plaatsvinden. Aangezien het ledenaantal nog altijd in de lift zit is de verwachting dat het aantal deelnemers verder zal stijgen. Tips ter verdere verhoging van de feestvreugde op en naast de baan zijn uiteraard altijd welkom.

Met hartelijke groeten,
Organisatie CK’21

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.