Datum:
31 oktober 2021

Auteur:
Wouter Boot

Frits Raijmakers tweede in enkel én dubbelspel op WK super seniors

Frits Raijmakers heeft twee zilveren medailles veroverd op de ITF Super-Seniors World Individual Championships op het Spaanse eiland Mallorca.

De bondscoach van het Nederlandse seniorentennis was als nummer twee van de wereld en lijstaanvoerder in de 65+-klasse de te kloppen man op de mondiale titelstrijd, maar in de finale van het enkelspel was de tank een beetje leeg. Na vijf zeges in het enkelspel moest hij buigen voor de Amerikaan Daniel Waldman met 6-4, 6-1.

In de dubbelspelfinale was Raijmakers een dag eerder diep gegaan. Met de Deen Alan Rasmussen verloor hij een spannende finale van de Amerikanen Doug Ditmer en Daniel Grossman: 6-4, 3-6, 10-8.

Frits beleefde een topjaar waarin hij 26 wedstrijden lang ongeslagen bleef, en zelfs zonder setverlies. Hij boekte maar liefst zeven toernooizeges. Op de WK werd het echter niet zo mooi als op de vorige editie, in 2019. Toen pakte hij twee keer goud. Zijn vaste dubbelpartner, Didier Kaisserian uit Frankrijk, was er dit jaar vanwege een blessure niet bij.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.