Datum:
7 april 2015

Auteur:

’t Root heren 1 – Laren heren 1

Na een lange winter werden de gravelschoenen een aantal weken geleden weer voor de dag getoverd. Dit geeft ieder jaar toch weer een speciaal gevoel, het betekent namelijk dat de voorjaarscompetitie er weer aan komt. Op 2e Paasdag was het zover, de confrontatie met Laren heren 1 stond op de planning. Vooraf werd ingeschat dat dit een zwaar begin voor ons zou gaan worden.

Heren 1 heeft tov van vorig jaar wat veranderingen in de samenstelling door moeten voeren. Daar waar we de afgelopen 8 jaar konden bouwen op Arjan Buijssen, heeft de rugblessure die hem vorig jaar al aan de kant hield er voor gezorgd dat hij er dit jaar niet meer bij is. Als tennisser tenminste, als supporter zien we hem zeker nog! Aangezien Arjan niet eenvoudig te vervangen is, hebben we voor hem niet één, maar twee nieuwe spelers aangetrokken. De eerste nieuweling is Frederik van de Ven. Hij belde aan het begin van de winter met de vraag of hij bij ons zou mogen spelen, een unicum voor heren 1. We voelden ons gevleid door dit verzoek en zeiden volmondig ja. Naast Frederik is ook Bart Theelen bij het team gevoegd. Als oud wereldkampioen dubbel 45+ brengt hij naast ervaring en enthousiasme ook weer extra kwaliteit!

IMG_2929Met 6 gretige mannen waren we klaar voor de strijd. We staan er dit jaar weer goed op. Mede door hoofdsponsor Mile Babic, van schildersbedrijf La Linea, maken we bij de tegenstander in ieder geval indruk door onze mooie trainingspakken. Mile bedankt!

Frederik werd meteen voor de leeuwen gegooid op de eerste single. Hij nam het op tegen Serinho Wijdenbosch, de nieuwe kopman van Laren. Frederik begon uitstekend. Het was direct duidelijk dat hij bij KLM werkt, de ballen vlogen links en rechts langs Serinho heen. Aan het begin van de tweede set werd Serinho beter en kreeg Frederik het lastiger. Hij bleef knokken voor ieder punt, maar moest de set toch aan Serinho laten. De derde set moest de beslissing brengen. Het publiek werd vermaakt met lange slagen wisselingen van achter uit, af een toe een dropshot en soms een volley. Hoewel de rallies erg mooi waren, was de stand minder mooi. Met 6-3 ging de derde set verloren. Ondanks het verlies heeft Frederik een meer dan verdienstelijk debuut gemaakt in ons team!

Michiel Kapteijns, dit jaar voor het vierde jaar spelend bij ons, speelde tegen Andoni Kapnisakis. Michiel liet in het begin zien dat de harde trainingsarbeid in de winter niet voor niet was geweest. Hoewel het niveau nog niet top was, beet Michiel zich vast en weigerde hij een fout te maken. Andoni maakte er wat meer en de eerste set was voor Michiel! Andoni liet echter direct zien waarom hij bijna alles wint. Hij schakelde een tandje bij, voedde Michiel met lelijke ballen en ging er snel met de tweede set vandoor. De derde set liet een zelfde beeld zien. Michiel wist zich geen raad met het spel van Andoni en dolf het onderspit. Hoewel de dag dus uitstekend begon, stonden we na twee drie-setters toch 2-0 achter.

20150406_142843Stijn Simons, voor het tweede jaar in de Astense hoofdmacht, betrad het gravel voor de eerste keer dit jaar…… Geen misselijk begin, Giordy Baron stond op het menu. Giordy is een gravelspeler pur sang. Zware spinballen, goed voetenwerk en weinig missers. Stijn trok zich er echter weinig van aan. Volgas ging hij het duel aan. Hoewel Stijn mooie punten scoorde was de degelijkheid van Giordy hem te machtig. In twee sets ging de wedstrijd verloren. Een massage aan de rug kon het tij niet doen keren.

Tiemen van Ingen, speler van het eerste uur, moest dan maar voor het eerste punt gaan zorgen. Tegen de linkshandige Wouter Verhoef is dat geen eenvoudige opgave. De beide mannen hadden het lastig in hun eigen service games. Tiemen creëerde kansen in de games van Wouter maar wist deze niet te pakken. Wouter pakte zijn kansjes wel en won hierdoor de eerste set. In de tweede set veranderde hier weinig aan. Wouter bleef heel weinig verkeerd doen en gaf Tiemen niks kado. Hoewel Tiemen goed speelde, de 10 mooiste ballen van de wedstrijd kwamen van zijn racket, was hij niet opgewassen tegen Wouter. De 4-0 achterstand stond op het bord.

De dubbels dan maar. Koen en Tiemen speelden de eerste dubbel tegen Giordy en Timo Luca. Oude bekenden voor Tiemen en Koen, drie jaar geleden werd van beide mannen verloren. Tiemen en Koen spelen al zo lang samen zodat het goede gevoel er direct weer was. Door een beetje pech en met name door een erg goede set van Timo Luca ging de eerste set verloren. Omdat Tiemen en Koen er zo dicht bij zaten bleven ze vertrouwen houden in een goede afloop. Dit vertrouwen werd direct beloond. Tweede snelle breaks op de service van Laren betekende winst in de tweede set. In de derde set waren Tiemen en Koen echt los. Er werden bijna geen returns gemist, de service van beide mannen ging lekker en aan het net werden de volleys gekilled. Het eerste winstpunt was een feit!

Stijn Simons speelde de tweede dubbel aan de zijde van Bart Theelen. De twee begonnen moeizaam en werden overpowered door Laren. Na een verloren eerste set gaf set 2 een heel ander beeld. De rallies gingen meer en meer de kant van Asten op; set 2 werd gewonnen. Set 3 leek helaas heel erg op set 1. Goed gestreden, maar net niet genoeg.

Uiteindelijk dus 1 mager puntje aan de eerste competitiewedstrijd over gehouden. Als troost hebben we onszelf maar getrakteerd op een flink aantal pizza punten.

 

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.