Datum:
8 september 2019

Auteur:

Programma jubileumweekend

Op 10 september 2019 is het precies een halve eeuw geleden dat 14 leden samen Tennisvereniging ’t Root hebben opgericht.

 

Jubileumjaar

In het laatste kwartaal van 2018 is de jubileum-commissie van start gegaan met de voorbereidingen voor het jubileumjaar. Direct vanaf de het begin van het buitenseizoen, eind maart, heeft de tennisvereniging op verschillende manieren aandacht besteed aan deze gouden mijlpaal. Zo werden tijdens de Algemene Ledenvergadering 7 gouden jubilarissen (leden van het eerste uur) in de bloemetjes gezet, is er een jubileum logo ontworpen dat, met een kleine aanpassing, vanaf 2020, waarschijnlijk ook het nieuwe logo wordt, zijn er feestelijke jubileum banners op het park geplaatst en hebben de deelnemers aan het Open Root 2019 als presentje een handdoekje met jubileum opdruk ontvangen. Het hoogtepunt van de festiviteiten rondom het jubileumjaar moet echter nog gaan komen.

 

Jubileumweekend 13-14-15 september

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september staat het jubileumweekend gepland. Tijdens dit weekend worden op en rond het tennispark diverse activiteiten georganiseerd. Het jubileumweekend gaat vrijdagavond (18.00-20.00 uur) van start met het spelprogramma ‘Mijn vader/moeder/opa/ oma/oom/tante is de beste‘. Een spelprogramma waarin koppels, bestaande uit 1 volwassene en 1 kind, in verschillende spellen de strijd met elkaar zullen aangaan. Aansluitend wordt er op vrijdagavond (20.00-00.00) uur een pub quiz voor de oudere jeugd en de volwassenen georganiseerd. Uiteraard wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Op zaterdag 14 september is er voor de leden en andere betrokkenen bij de vereniging, vanaf 10.00 uur, een dag vullend programma samengesteld. Tussen 10.00-13.00 is er een jeugdprogramma waarin roulerend aan diverse activiteiten kan worden meegedaan. Van 13.00 tot 17.00 staat een Ludiek Tennis/Padel/Beachtennis dubbeltoernooi gepland. De 60 à 70 deelnemers aan dit toernooi zullen op een ludieke manier de strijd met elkaar

aan gaan. Uiteraard staan plezier en gezelligheid hierbij voorop. Na de prijsuitreiking is het tijd om de inwendige mens te versterken. Hiervoor is een foodtruck op het park aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje is er uiteraard gelegenheid voor een gezellig samen zijn. Van 20.00-01.00 staat vervolgens de feestavond voor de oudere jeugd en volwassenen op het programma. Afwisselend zullen een live-ban en een DJ voor de muzikale klanken zorgen. De inwendige mens zal uiteraard ook niets te kort komen.

Op zondag begint het programma met een uitgebreide Brunch (11.00-13.00).

 

OPEN MIDDAG

Op zondagmiddag 15 september is er van 13.30-16.30 een OPEN MIDDAG. Deze open middag is GRATIS voor iedereen uit Asten en omgeving toegankelijk en biedt, naast de mogelijkheid om kennis te maken met het tennis, ook de mogelijkheid om kennis te maken met Padel (al een tijdje één van de snelst groeiende sporten in Nederland) en Beachtennis. Tijdens deze OPEN MIDDAG zullen er op ons park diverse tennis, padel en beach tennis demonstraties en clinics zijn.

 

Emilio Benfele Alvarez

Voor de demonstraties/clinics/show op tennisgebied zijn we er in geslaagd om Emilio Benfele Alvarez te strikken.

Emilio heeft de Spaanse nationaliteit en is een voormalig top 100 speler. Emilio heeft inmiddels een eigen tennisschool in München. In het verleden verzorgde hij al vele shows en demonstraties door heel Europa, zo verzorgde hij o.a. shows voor Roland Garros (Kid’s Sunday). Ook heeft hij, in het verleden, o.a. humoristische shows gedaan met tennistoppers als Mats Wilander, Yannick Noah, Mansour Bahrami, Peter Korda, Henri Leconte en Mikael Pernforns. Voor de iets ouderen onder ons allemaal bekende namen uit de mondiale tennistop.

YouTube Emilio Benfele Alvarez:

Video 1

Video 2

Naast de tennisshow/demonstratie/clinic van Emilio Benfele Alvarez, zijn wij zijn ook erg blij dat Uriël Maarsen bereid is om een padel demonstratie/clinic te verzorgen.

 

Uriël Maarsen

Uriël en zijn padel partner Bram Meijer zijn behalve Nederlands kampioen momenteel ook de enige twee Nederlandse Padel Profs en spelen daarom veelal in het buitenland. Voor de demonstratie/clinic zal Uriël samenwerken met Padelspelers van onze eigen vereniging.

Naast tennis en padel zal er deze zondagmiddag  ook een Beach tennis clinic op ons park worden verzorgd.

 

Wil je zelf ook mee doen aan deze clinics geef je hier dan voor op en stuur een mailtje naar: activiteitencommissie@tvroot.nl. Deelname aan deze clinics is uiteraard GRATIS.

 

Na de demonstraties, clinics en de receptie voor genodigden en belangstellenden is er tenslotte van ca. 17.00-19.00 een feestelijke afsluiting van het jubileum weekend middels een heerlijk buffet. Dit buffet is toegankelijk voor de leden en andere betrokken bij de vereniging.

 

Heb je je nog niet opgegeven voor de diverse activiteiten, doe dit dan alsnog, dit kan via de link:

https://tvroot.nl/home/aanmelden-jubileumactiviteiten

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.