Datum:
12 november 2017

Auteur:

Play-offs Padel

Padel is een kruising tussen tennis en squash. Padel speel je altijd met 4 personen in dubbelvorm. Je speelt het in een kooi met glazen achterwanden en hekwerk aan de zijkanten. Je mag de bal ( net als bij squash ) via de glazen wanden spelen. Door het kleinere formaat van de baan en toevoegingen van elementen uit het squashen krijg je een zeer dynamisch spel. Hierdoor is het ook gemakkelijk leuk te maken voor alle niveaus.

Dit jaar heeft het zondagteam van ’t Root uit Asten meegedaan aan de padel competitie. Zij zijn in de poule 1e geworden na enkele zeer leuke wedstrijden te hebben gespeeld. De top 4 van deze competitie mocht meedoen aan de play-offs voor het landskampioenschap van de KNLTB. Deze play-offs werden afgelopen zondag in Barneveld georganiseerd. De dag begon voor ‘t Root met de halve finale tegen t.v. Nieuwe Sloot uit Alphen aan de Rijn. In de poulefase hadden ze met 2-2 gelijk gespeeld tegen dit team. Deze keer kwam ‘t Root zeer goed uit de startblokken en was na een paar spannende wedstrijden bij 3-0 de overwinning binnen.

Halve finale: ’t Root vs tv Nieuwe Sloot (3-0)
HD1: Tiemen van Ingen & Bart Beks vs Stephen Meindert & Sven Boele 6-3 6-1
HD2: Stijn Simons & Tim van de Riet vs Matthijs Addema & Miquel Verhagen 6-2 6-7 7-6
HD3: Bart Beks & Stijn Simons vs Miquel Verhagen & Sven Boel 6-2 7-6

Dit betekende dus een finaleplek voor ’t Root. In de finale speelde ’t Root tegen het zeer sterke Coronel sports uit Huizen. Na een paar spannende wedstrijden was de stand 2-2 en hadden de tegenstanders 1 set meer gewonnen. Na deze leuke competitie en play-offs is ‘t Root dus als 2e van Nederland geëindigd in de topklasse.

Een prestatie om trots op te zijn, volgend jaar gaan we voor de eerste plaats!

Finale: ’t Root vs Coronel Sports
HD1: Tiemen van Ingen & Stijn Simons vs Peter America & Erik Goris 4-6 4-6
HD2: Bart Beks & Rik van Gerwen vs Abe Straatsma & Jasper Hunting 4-6 3-2 opgave Coronel
HD3: Tiemen van Ingen & Bart Beks vs Peter America & Mike Hoveling 6-4 6-4
HD4: Stijn Simons & Tim van de Riet vs Erik Goris & Japser Hunting 4-6 3-6

Padel is een sport voor iedereen die sporten leuk vindt. Kom allemaal naar tv ’t Root om een baan te huren en deze leuke sport eens te beoefenen.

Klik hier voor de foto’s

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.