Datum:
7 april 2014

Auteur:

Heren 1 speelt gelijk in Spijkenisse: 3-3

Met een flinke dosis vertrouwen beginnen we weer aan een nieuw seizoen in de Hoofdklasse Heren. Als ik goed tel het 8e seizoen op rij in ongeveer dezelfde samenstelling, maar het kunnen ook gerust een paar seizoenen meer of minder zijn. Desalniettemin, het is tijd voor een stapje omhoog zou je denken… En ook de sponsors Elofer, La Linea Exclusieve Schilderwerken, Ondernemen Plus en Sported hopen natuurlijk op een mooi resultaat dit seizoen.

Ten opzichte van vorig jaar zijn we er ook absoluut op vooruit gegaan. Daar waar we vorig seizoen nog met 4 man waren, hebben we dit jaar een 5e man binnen weten te halen: Stijn Simons uit Eindhoven. Vorig jaar speelde hij nog bij De Korrel uit Veldhoven. maar nadat ze vorig jaar tegen ons op de broek kregen en uiteindelijk degradeerden, heeft hij besloten met ons mee te doen. Een goede aanwinst voor het team.

Daarnaast is er nog iets unieks te melden. Voor het eerst in de historie van onze tennisclub hebben we een 1-speler in ons midden. Michiel (Kapteijns) heeft zich dankzij een goede zomer vorig jaar bij de top 60 van NL geslagen (zie het ‘bewijs’ hieronder). Laten we hopen dat hij het waar maakt!

Opstelling1

Ook kersverse vader Tiemen (van Ingen) en iets-minder-kersverse vader Koen (Dekkers) zijn weer van de partij. Arjan (Buijssen) zit net als voorgaande jaren in het team, maar moest vandaag nog verstek laten gaan vanwege een rugblessure. Voor hem dus op dit moment niet meer dan een non-playing non-captain rol.

Dag 1 voer ons naar een prachtig stukje Nederland: Spijkenisse, onder de rook van de Rotterdamse Haven. Toen we, onder leiding van coach Gerard, aankwamen op het park, vertelden onze tegenstanders dat Michiel al in z’n eentje aan het inspelen was op de baan. Kijk, zo zien we het graag! Desalniettemin had hij 7 games nodig om enigszins in z’n ritme te komen tegen iemand die zelf aangaf nog nooit te hebben ingelopen… De nieuwbakken 1-speler kwam al snel 5-2 achter en noemde het zelf al 5-niveau. Maar hij herpakte zich, ging beter en (vooral) tactischer spelen en won de set met 7-5 en ook de tweede set eenvoudig. Langs de kant werd het zelfs zijn beste tennis tot nu toe in het shirt van ’t Root genoemd. Dat zegt natuurlijk vooral iets over deze wedstrijd en niet over die van voorgaande jaren :-).

Stijn speelde op single twee. Hij speelde niet z’n beste spel en werd flink aan het lopen gezet door de bijna 46-jarige René van der Mee. Stijns smashcourt-spel kwam nog niet helemaal tot z’n recht en uiteindelijk verloor hij in twee sets, na zowel in de eerste als tweede set genoeg kansen te hebben gehad. Het geeft natuurlijk ook flink wat druk om voor het eerst voor ’t Root te mogen spelen; we weten allemaal hoe het is.

Tiemens schouder was weer los en dat hebben ze in Spijkenisse geweten. De aces werden weer aaneen geregen en zeker in de eerste set van zijn single leidde dat tot mooi spel. En als er een keer discussie was over een service in of uit, dan vraagt ‘ie geen let (zoals menigeen zou doen), maar slaat gewoon een ace op z’n tweede service. Hij heeft er tenslotte niet voor niks twee! De tweede set werd een stuk moeilijker, maar uiteindelijk wist hij de wedstrijd wel in twee sets te winnen.

Koen speelde op 4 een lastige pot tegen Nicky Mayer. Ondanks dat Nicky meer blaren dan vingers op z’n hand had, wist hij Koen toch elke keer voor te blijven in de set. Koen speelde een verdienstelijke pot, maar het was niet genoeg voor de winst: 2-2.

Alle hoop op de dubbels dus. Stijn en Michiel wonnen hun dubbel in een zeldzaam hoog niveau met een zeldzame uitslag: 6-0 6-0. Is hier een nieuw koningskoppel geboren?

In de tussentijd was de dubbel van Koen en Tiemen aan het uitgroeien tot een echte kraker. Ze speelden allebei erg sterk en dat leidde tot de winst van set 1 en op 4-3 in de derde set 3 breakkansen. Helaas werd de game niet binnengehaald en uiteindelijk ging zelfs de wedstrijd aan hun neus voorbij: 6-4 5-7 3-6.

Dus al met al zijn we niet heel tevreden met dag 1. De uitslag was uiteindelijk 3-3, maar we hadden het gevoel dat er meer in zat. Daarnaast was het weer troosteloos, waren de vlamtosti’s op en bestond de support o.a. door ziekte helaas niet uit de volledige bezetting. Volgende week spelen we thuis tegen het voor ons vrij onbekende LTC Brederode. Uiteraard hopen we op jullie steun!

IMG-20140407-WA0001

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.