Datum:
15 februari 2023

Auteur:

Gerie Verkoelen Nederlands kampioen Senioren 65+ indoor.

Meijelnaar Gerie Verkoelen Nederlands kampioen Senioren 65+ indoor.

HILVERSUM – Afgelopen zondag 12 februari heeft Gerie Verkoelen uit Meijel de titel Nederlands kampioen Senioren 65+ Heren enkel in de wacht gesleept. Na in 2020 de halve finale te hebben bereikt, werd de finale door een blessure van meervoudig titelverdediger Frits Raijmakers beslist door opgave bij een 2-2 stand in de eerste set.

Verloop toernooi
De als 8e geplaatste Meijelnaar was meer dan ooit gebrand op een persoonlijk succes. Ronde 1 en 2 werden vrij eenvoudig doorstaan. In de kwartfinale kwam Verkoelen, de als 3geplaatste en verliezend finalist van het NKS outdoor in 2022, Just Palm tegen. Palm werd in een kleine twee uur met  6-4, 6-3 verslagen door Verkoelen.

In de halve finale was het een van de topfavorieten en als 2geplaatste Ben van der Steen die op Verkoelen geen enkele druk kon zetten. Van der Steen werd met 6-0, 6-0 verslagen, zowel de organisatie als spelers werden overrompeld door de vorm waarin Verkoelen verkeerde.

Meervoudig titelverdediger en vriend Frits Raijmakersbereikte op vrij eenvoudige wijze de finale door o.a. de nummer vijf en zeven van de plaatsingslijst te verslaan.

Zondagmiddag 11:00 uur, de finale staat op het punt van beginnen. De spanning is voelbaar bij zowel Verkoelen als Raijmakers. Verkoelen begint met serveren en wordt directdoor Raijmakers gebroken, Gerie pakt de break direct terug en verliest daarop weer zijn eigen servicegame. Uiteindelijk breakt ook Verkoelen, Raijmakers weer en bij een 2-2 stand in games komt Raijmakers net een meter te kort om een korte bal van Verkoelen terug te spelen. Hij valt en lijkt hiermee een blessure aan zijn hamstring te hebben. Einde wedstrijd. Een kleine anticlimax, maar ook dit is topsport. Gerie Verkoelen doet wat velen niet hadden verwacht en neemt de titel Nederlands Kampioen Senioren 65+ Heren Enkel meer naar Meijel.

Door deze resultaten heeft Gerie Verkoelen zich bij de bondscoach nadrukkelijk in de kijker gespeeld voor het Nederlands team dat in oktober van dit jaar wordt uitgezonden naar het WK in Mallorca.

 

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.