Datum:
12 mei 2020

Auteur:

Corona update 12 mei

Alle leden kunnen inmiddels weer tennissen en een flink aantal leden heeft al een balletje geslagen of een digitale reservering gepland staan. We merken dat deze nieuwe situatie regelmatig vragen oplevert en we proberen een aantal van deze vragen te beantwoorden in deze update.

Dubbelen voor senioren
De KNLTB adviseert nadrukkelijk om dubbelen voor senioren op dit moment niet toe te staan. De meeste verenigingen volgen dit advies en wij doen dat ook. Ook dubbels waarbij twee leden uit één huishouden spelen tegen twee leden uit een ander huishouden zijn niet toegestaan. De enige uitzondering is een dubbel waarbij alle 4 spelers uit hetzelfde huishouden komen.

Met deze maatregelen zorgen we ervoor dat het niet te druk wordt op het park en we kunnen voldoen aan alle richtlijnen. Ondanks dat we weten dat veel leden de voorkeur geven aan dubbelen boven singelen hopen we op jullie begrip.

Baanreserveringen 1 uur
We merken dat het vervelend is voor leden dat ze maar 30 minuten kunnen afhangen, omdat er alleen gesingeld mag worden. Daarom hebben we het systeem aangepast, zodat leden die nu met z’n tweeën gaan vrij spelen een uur kunnen afhangen.

Instuif
De verschillende instuiven kunnen op dit moment niet doorgaan. Enerzijds omdat dubbels niet toegestaan zijn en anderzijds omdat het niet toegestaan is om naar de club te komen zonder dat je een digitale reservering hebt staan. Onderlinge single wedstrijdjes zijn wel toegestaan. Probeer dus contact te zoeken met een ander lid en plan je wedstrijd via het digitale reserveringssysteem.

Padellen met 2 personen
Padel is een sport die meestal gespeeld wordt door 4 spelers op een baan. Helaas zijn ook op de padelbaan geen dubbels toegestaan. Maar wist je dat het ook met 2 spelers hartstikke leuk is om te doen? Klik op deze link voor enkele tips van de padelcommissie als je met z’n tweeën de baan op gaat.

Digitale reservering bevestigen
Wij verzoeken iedereen om vanuit thuis (met PC of mobiele telefoon) een digitale reservering te maken als je wilt gaan tennissen. Het maken van zo’n reservering is eenvoudig. Volg deze instructies.
Het is niet meer nodig om je digitale reservering te bevestigen op de terminal op de club. Je kunt dus rechtstreeks van de parkeerplaats naar de baan lopen die je gereserveerd hebt.

Automatische baanverlichting
De verlichting van de banen is gekoppeld met het digitale reserveringssysteem. Als je een baan gereserveerd hebt en het is te donker om zonder verlichting te spelen zal de verlichting automatisch aan gaan. De verlichting gaat automatisch 10 minuten voor aanvang van je reservering aan en gaat automatisch 15 minuten na afloop van je reservering uit.

Voorbeeld: je hangt af van 21:30-22:30.
De verlichting gaat automatisch aan om 21:20 en gaat automatisch uit om 22:45, tenzij er direct na jou iemand afgehangen heeft, dan blijft de verlichting aan.

Tennisballen
Als je voorjaarscompetitie speelt krijg je in ruil voor de competitiebijdrage enkele blikken ballen voor de thuiswedstrijden. Veel van onze leden zijn gewend om die ballen te gebruiken tijdens het vrijspelen.

Daarom kan het voorkomen dat je nu geen ballen hebt en je deze ook niet in de kantine kunt kopen omdat deze dicht is. In dat geval adviseren we om ballen te kopen bij een van onze sponsoren: Bij Willem in Asten of Sported in Mierlo. Ga je liever niet naar de winkel, dan kun je online ballen bestellen en laten bezorgen bij bijvoorbeeld TennisDirect of Decathlon.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.