Datum:
21 november 2018

Auteur:

Verduurzaming tenniscomplex

Stichting Tenniscomplex Asten is al een aantal jaren bezig met het investeren in maatregelen die het tenniscomplex moeten verduurzamen.

In die periode getroffen maatregelen zijn onder andere het plaatsen van 48 zonnepanelen op het platdak van de zomerkantine, aanbrengen van led-verlichting in de tennishal en in de kantines, het na-isoleren van spouwmuren, extra isolatie op het dak van kantines en kleedkamers, en het plaatsen van HR++ beglazing ter vervanging van enkele beglazing. Er wordt momenteel nagedacht over verduurzaming van de installaties voor verwarming en voor de warmwatervoorziening. En wellicht ook aan led-verlichting voor de buitenbanen.

Door uitvoering van verschillende onderdelen is het stroomverbruik sinds 2014 met ca. 24% verlaagd. Alle getroffen maatregelen zorgen er voor dat het tenniscomplex bij de tijd blijft en klaar is voor de toekomst. Verlagen van de energielasten zorgt er bovendien voor dat gebruik maken van de faciliteiten betaalbaar blijft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben vorig jaar en ook de afgelopen weken weer gemerkt dat veel mensen die tussen oktober en maart gebruik maken van de buitenbanen en de padelbaan, uit gemakzucht de achterdeur van het tenniscomplex wijd open laten staan. Omdat wij zo nadrukkelijk bezig zijn de energiekosten in de hand te houden, willen wij jullie verzoeken om in de koudste maanden van het jaar de achterdeur altijd achter je dicht te doen. Blijft het ook binnen wat behagelijker. Je kunt de deur van buitenaf eenvoudig weer open maken door jouw KNLTB-pasje door de kaartlezer rechts naast de achterdeur te halen. Kleine moeite toch? Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.