Datum:
24 april 2014

Auteur:

’t Root op stoom!

Een 1-5 uitoverwinning op TC Nieuwenhagen uit Landgraaf zorgt ervoor dat Heren 1 na 3 speelrondes bovenin meedraait voor het kampioenschap.

Dag 3 in de hoofdklasse, en de maIMG-20140422-WA0004nnen van t Root moesten afreizen naar het diepe zuiden, met als doel het doortrekken van de goede lijn die de week ervoor was ingezet. Aangekomen bij het mooi gelegen TC Nieuwenhagen  in de bosrijke omgeving van Landgraaf, waren alle ingredienten voor een mooie tennisdag daar; een drukbezet park met een aantal bekende teams, lekker tennisweer, en last but not least een flinke supportersschare uit Asten en omgeving om de mannen te ondersteunen.

Buiten de vast harde kern waren dit keer ook de langverwachte familie en schoonfamilie van Stijn van de partij om het tennis te bekijken en naderhand een hapje te eten in Maastricht.

Dan kon er eindelijk getennist worden en begon Michiel op single 1 tegen Ilie Zenden. Na een sterk begin van Ilie nam Michiel daarna het heft in handen om niet meer los te laten, en met een gemakkelijke overwinning zette hij ’t Root op 1-0.

Vervolgens konden we op 2 banen verder en mochten Tiemen en Stijn aantreden voor respectievelijk de 2de en de 3e single.

Tiemen speelde tegen de onbekende Duitser Nowok, die inviel bij afwezigheid van een (bekende) Duitser, Kai Gebing. Met aanvallend tennis en het flashy shotmaking wat we van Tiemen gewend zijn, pakte hij binnen een mum van tijd de eerste set. In het tweede bedrijf gaf de Duitser beter partij, maar leunend op zijn goedlopende service bleek de man uit Asten toch te sterk, eindstand 61 64 en de 2-0 voor ’t Root stond op het bord. Opvallend detail: Waar Tiemen normaal bekend staat om het maken van de meest onmogelijke ballen, miste hij halverwege de 2de set een van de makkelijkste volleys uit zijn carriere, door ietwat nonchalant voor open veld de bal in het net te tikken. Niks menselijks is hem vreemd zullen we maar zeggen!

Dan was het de beurt aan Stijn op single 3 tegen Roy Meessen. Gedreven door zijn goede optreden van vorige week en een dinerafspraak om 6uur met de schoonfamilie (enige haast was geboden), kwam hij vlammend uit de startblokken en stond binnen no-time met 5-2 voor. Met dominant tennis pakte hij beide sets overtuigend en was de 3-0 tussenstand een feit!

Het laatste enkelspel van de dag was voor nestor/captain Koen Dekkers, die de week ervoor tegen Brederode ondanks een krappe nederlaag had laten zien dat de vorm groeiende is. Hij mocht het opnemen tegen de jonge Max Wenders, die zijn uren op de baan maakt als speler en coach in Belgie.

De eerste set bracht hoog nivo, met name van Koen die met solide baselinespel op een 5-2 voorsprong kwam. Helaas voor hem vocht Max zich zeer sterk terug en moest een tiebreak de beslissing brengen; hierin bleek de speler van TC Nieuwenhagen te sterk, 6-7. Ook de tweede set ging vrij gelijkop, maar weer was het Max die er met de belangrijke punten vandoor ging en uiteindelijk met 67 36 het eerste punt voor TCN op het bord zette. Teleurstellend voor Koen die wel kan terugkijken op een prima pot.

Met een 3-1 tussenstand gingen we pauzeren in de vorm van een lunch. Dit was, zoals wel vaker in Limburg, prima verzorgd door Nieuwenhagen. Complimenten en dank daarvoor.

Dan moest er natuurlijk nog wel gedubbeld worden, en het koppel Stijn/Michiel beet het spits af tegen Wenders/Nowok. Na overtuigende zeges op de eerste 2 competitiedagen waren Stijn en Michiel ook vandaag weer scherp. Vanaf het begin zaten ze er bovenop en lieten de mannen van TCN kansloos, 60 63. Letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van de wedstrijd waren de sprongsmashes van Stijn ‘Air Time’ Simons, dit alles onder toeziend oog van zijn familie.

Op de geruchten van een mogelijke Wildcard voor Wimbledon in het dubbelspel, wilden beide mannen  echter niet reageren.

Het andere dubbel ging tussen Koen/Tiemen en Roy Meessen/Bart Sonnenschein. Twee goed op elkaar ingespeelde koppels zorgden voor een spannende eerste set die nipt naar Koen en Tiemen ging.

In de 2de set pakten de mannen van Nieuwenhagen het initiatief, waardoor een 3e  beslissing moest brengen. Door een fel begin pakten Koen en Tiemen direct een dubbele break, en dit gaven ze niet meer weg. Een 1-5 eindoverwinning voor ’t Root kon genoteerd worden!

Hiermee doet het team uit Asten bovenin weer helemaal mee, en staat er op 11 Mei een belangrijke ontmoeting met directe concurrent GTR uit Geleen op het programma. Deze ontmoeting zal in Asten gespeeld worden, en we hopen dan ook weer te kunnen rekenen op jullie support!

Na een gezellige tennisdag in Nieuwenhagen ging iedereen weer huiswaarts, op 2 spelers van t ‘Root na. Zij moesten namelijk perse nog even langs de MacDonalds om wat vettigheid naar binnen te werken, en daarom luidt de quizvraag van deze week: Om welke 2 spelers van het team gaat het hier?

a)      Tiemen en Koen
b)      Stijn en Arjan
c)       Michiel en Tiemen

Inzendingen wederom graag naar nieuwsbrief@tvroot.nl.

Tot 11 mei!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.