Datum:
4 april 2014

Auteur:
Wouter Boot

’t Root: Gated community?

In januari 2014 zijn rond het tenniscomplex tussen de baankooien van de buitenbanen hekken geplaatst in opdracht van Stichting Tenniscomplex Asten. Dit werd wenselijk geacht om een aantal redenen.

Allereerst om ongewenste bezoekers te weren: het terrein werd tot voor kort door mensen uit de buurt gebruikt als honden-uitlaat-terrein, bovendien is eind vorig jaar een inbraakpoging gedaan in de zomerkantine, waarbij overigens de daders niets hebben kunnen meenemen, maar waarbij wel behoorlijk wat schade aan beglazing en vloerafwerking is aangericht.

Verder willen we met een hekwerk voorkomen dat zogenaamde ‘free-riders’ gebruik maken van de voorzieningen. Van mensen die geen contributie betalen, die niet zijn uitgenodigd als introducee (waarvoor overigens wel een beperkte bijdrage moet worden betaald) of die geen competitiewedstrijd of toernooi komen spelen c.q. als toeschouwer komen supporteren, wordt natuurlijk verwacht dat ze lid van de vereniging worden om op de buitenbanen te kunnen tennissen.

In het hekwerk zijn op een aantal plekken poorten gemaakt, zodat ballen die over het hek van de baankooien gaan ook weer vrij eenvoudig kunnen worden opgehaald. Let wel op dat je het poortje even open laat staan en na gebruik weer achter je dichttrekt. Een dichte poort is namelijk van buitenaf niet te openen zonder hulp van binnenuit.

Bij de toegang tot het terras komt ook een poort, deze wordt uitgevoerd met een toegangscontrolesystem. Bij een geactiveerde sluitplaat (te bedienen vanuit de kantine) is de poort van buitenaf te openen met je KNLTB-pasje.

Naar verwachting zal de toegangscontrole nog niet werken aan het begin van het seizoen en later ook niet tijdens competities, toernooien en vergelijkbare activiteiten.

Maar het is de bedoeling dat in ieder geval ’s avonds de poort wordt afgesloten, dus als je de volgende ochtend vroeg wilt tennissen, zorg dan dat je je pasje bij je hebt!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.