Datum:
19 mei 2014

Auteur:

’t Root 1 lijdt weer een flinke nederlaag

Met de zonnebril op betraden de mannen van ’t Root 1 het park. Na veel koude en natte zondagen was de blauwe lucht een ware verademing. Niet alleen voor de spelers, ook het publiek was er aan toe. De tegenstander was Oegstgeest, een degelijk team zo werd vooraf ingeschat.

Michiel speelde tegen Julian Vandenbussche. Michiel had vroeg in de ochtend al een wedstrijd gespeeld in Duitsland en moest meteen vol aan de bak tegen Julian. Michiel begon echter zwak en werd meteen gebroken. Hoewel er kansen waren om terug te breken ging de set met 6-4 verloren. Michiel begon niet topfit en eindigde nog minder fit, hij gaf na de eerste set op.

20140518-_MG_0661 (Small) 20140518-_MG_0670 (Small)

Tiemen ging als tweede de baan op tegen een dijkie fitte Dijkema. Tiemen heeft de arbo regels mbt baby’s uit bed halen niet gevolgd want hij had last van z’n onderrug. Hierdoor kon hij zijn backhand enkel slicen. Nu is hij daar vrij bedreven in dus dat was geen enorm probleem. Voordeel was dat zijn tegenstander een echte spinner was, die hebben doorgaans moeite met een goeie slice. Dijkje echter niet, die slicete vrolijk mee. De set ging gelijk op en een tiebreak moest de beslissing brengen. Dit ging niet echt lekker, 7-0 verloren. In de tweede set was het verzet van Tiemen gebroken: 2-0 achterstand.

20140518-_MG_0706 (Small) 20140518-_MG_0732 (Small)

Stijn had er zin in en kwam goed uit de startblokken. Een vroege break leverde hem winst op in de eerste set. Tegenstander Michiel Greidanus gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef knokken in de tweede set. Stijn zette de traditie van niet fit zijn door en had last van zijn knie. Lopen ging niet meer zo soepel maar de forehand uit de heup zat er lekker op. Set 2 ging echter verloren, maar set 3 bood nieuwe kansen. Het werd een erg spannende set waarin Stijn steeds minder soepel werd. Van opgeven was echter geen sprake, hij bleef winners produceren. Jammer genoeg net niet voldoende, met 7-5 werd de set verloren.

20140518-_MG_0826 (Small) 20140518-_MG_1055 (Small)

Aan Koen de eer om het eerste punt binnen te halen. Net zoals de anderen was Koen ook niet fit. Al de hele competitie doet zijn rechterbeen moeilijk en dat was gister niet anders. Koen kon een goede start geen vervolg geven en verloor de eerste set met 7-5. Ook in de tweede set trok hij aan het kortste eind, de 4-0 achterstand was een feit.

20140518-_MG_0965 (Small) 20140518-_MG_0935 (Small)

De dubbels dan maar. De mannen plakten wat tape, brachten her en der een crème aan en gingen weer staan. Tiemen en Koen speelden een verdienstelijke dubbel. Een break echter zorgde voor verlies in de eerste set. Twee breaks gaven winst in de tweede. De derde set kwamen ze een break achter, maakten deze na 3 match pointe weggewerkt te hebben weer goed, maar verloren toen weer hun service en de wedstrijd.

Stijn en Michiel wonnen de eerste set, konden beide niet meer lopen en verloren de tweede set. Ze wisten dat we de punten hard nodig hebben en deden er alles aan de derde set te winnen. Geen idee hoe, maar het is gelukt. Na 11 verliespartijen was ie daar, het punt!!