Datum:
12 mei 2014

Auteur:

Heren 1 verliest met 0-6

Na twee zondagen niet te hoeven tennissen, traden we op een regenachtige en winderige Moederdag aan tegen GTR uit Geleen. De weken rust had het team goed gedaan. Duidelijk was dat de verschillende teamleden ieder een eigen strategie hanteerden om tegen GTR tiptop voor de dag te komen. Alle strategieën ten spijt, we gingen er 6-0 af…..

We hebben al een aantal keer meer tegen gtr gespeeld en doen doorgaans niet voor dit team onder. Dit jaar hebben de Limburgers echter twee versterkingen binnen gehaald, Philippe Brand en Pascal Wilkat, waar vooral Paskal een echte versterking genoemd mag worden.

Michiel speelde in de 1-speler-clash tegen Wilkat. Toch weer een bijzonder moment, want zelfs Frits kon niet herinneren dat er ooit twee 1-spelers de degens hadden gekruisd op ons tennispark. De wedstrijd begon wat later door een regenbuitje, maar toen de baan droog was stonden de mannen klaar voor een zware strijd. Links en rechts werden rake klappen uitgedeeld. Het vervelende was dat de klappen van Wilkat net wat raker waren dan die van Michiel. Na een verloren eerste set had Michiel de overhand in de tweede set. Breakpoints waren echter niet aan hem besteed, aan Wilkat wel. 1 kans, 1 break en de wedstrijd leek gespeeld. Michiel rechtte echter de rug, brak terug, maar kon niet voorkomen dat Wilkat hem weer brak en met de winst aan de haal ging.

Stijn Simons speelde de strijd der linkshandigen tegen eerder genoemde Brand. Na een stroeve start kreeg Stijn meer grip op de wedstrijd. Hij had echter grote moeite om zijn eigen service games binnen te halen en werd te vaak gebroken om de eerste set te kunnen winnen. In de tweede set werd Stijn sterker in de rallies, jammergenoeg maakte Stijn iets te veel fouten op de ballen die hij kon scoren. Zo ging ook de tweede set verloren.

Aan Tiemen en Koen de taak om de stand gelijk te trekken. Tiemen kon dit doen tegen Steven Gallacher. Ondanks een groot aantal aces wist Steven in elke set 1 keer door de service van Tiemen te breaken. Steven serveerde zelf sterk en was wat vaster dan Tiemen in de rallies. Hierdoor kreeg Tiemen geen kans om terug te breaken, 3-0 voor GTR.

Koen speelde tegen oude bekende François Brand. Vorig jaar speelde ze ook tegen elkaar, toen wist Koen in de derde set te winnen. Nu had hij zelfs de kans om het in twee sets te doen. Na een sterke eerste set stond hij een break voor in de tweede. Na een regenpauze, een discussie om een lekke bal waarin de Limburgers hun eigen regels hanteerden, een paar (nog net) twintigers die stoerder deden dan ze werkelijk zijn, stond er ineens 7-5 voor François op het bord. Koen kon de motor niet meer aangezwengeld krijgen en verloor ook de derde set erg jammer, maar de 4-0 achterstand was een feit.

‘T Root kan doorgaans vertrouwen op twee sterke dubbels. Tiemen en Koen speelde tegen Pascal en François. Kort gezegd, ze kwamen er niet aan te pas en zaten binnen het uur weer in de kantine. Bij Michiel en Stijn was het een ander verhaal. Een break werd door de mannen snel goed gemaakt en op de service van GTR was het eerste setpunt daar. Dit werd niet gepakt en de tiebreak moest de beslissing brengen. Een paar foutjes werden onze mannen fataal, 1-0 achter. Mentaal waren Stijn en Michiel goed bij de les en in de tweede set namen ze een break voorsprong (3-4). De vreugde was echter van korte duur, met 3 games op een rij ging ook de tweede set verloren. GTR (en zeer enthousiaste meegekomen fans) was duidelijk in hun nopjes met deze overwinning en gingen op het eind van de dag op de foto alsof het kampioenschap al was beslist. Ze zetten inderdaad een goede stap en maken de strijd met Vredenburch erg spannend. Wij zakken van de subtop (plaats 3) naar de middenmoot.

 

Tiemen

Al met al was het een dag zoals hij eruit zag. Wisselend, harde wind(en) en een treurig resultaat. De trouwe fans kregen het niet warm van het spel, genoten nog t meest van de meegebrachte taart en bleven inpraten op onze spelers om ze volgende week weer scherp aan de start te krijgen.

Hopen dus op een betere dag volgende week. We spelen dan weer thuis tegen Oegstgeest. Dan natuurlijk nog de nu al legendarische quizvraag.

Wanneer hebben we voor het laatst met 6-0 verloren?

A. Vorig jaar de eerste dag tegen Duno.

B. Drie jaar geleden, uit tegen de Merletten op het Boxtelse kunstgras?

C. Zo lang geleden (of we worden gewoon oud) dat we het ons niet meer kunnen herinneren.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.