Datum:
8 november 2020

Auteur:

Corona update 8 nov

Nieuwe corona maatregelen
Iedereen heeft ongetwijfeld de nieuwe strengere maatregelen van het kabinet gehoord. Maatregelen waar de hele samenleving mee te maken heeft, dus ook sportclubs. Ongeveer een maand geleden was er een hele discussie over of er nu wel of niet mocht worden gedubbeld naar aanleiding van de uitspraken van minister-president Rutte. Na een aanvankelijk “nee”, mocht er toch gedubbeld worden. Onder de bekende RIVM-voorwaarden (afstand houden). Deze wisselende informatie is soms niet handig. De ene veiligheidsregio hanteert een soepelere uitleg, terwijl een andere regio het weer strenger uitlegt.

Nieuwe regels op een rij

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). Er zijn geen uitzonderingen mogelijk, dus ook niet 4 personen uit één gezin. Ook in de hal is alleen enkelspel toegestaan.
 • De komende tijd is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Jeugd t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • Wanneer de maatregelen weer worden teruggebracht is nu niet in te schatten. Er is aangekondigd tenminste twee weken (t/m woensdag 18 november), maar alles is afhankelijk van het aantal besmettingen.

  Op de site van de KNLTB vindt je allerlei antwoorden op veelgestelde vragen.

  Ondanks alles: we hopen dat diegenen die het willen, een balletje gaan slaan.

  Inloggen

  Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.