Datum:
3 februari 2015

Auteur:
Wouter Boot

Camerabewaking en zonnepanelen

In november 2013 heeft Stichting Tenniscomplex Asten een aantal zonnepanelen laten plaatsen op het dak van de zomerkantine. Een jaar later was de Dopbrengst van de installatie ruim 11.500 kWh, en dat is ongeveer gelijk aan gemiddeld jaarlijks elektraverbruik van de buitenbaanverlichting. Door het zelf opwekken van stroom is de vermeden uitstoot in het afgelopen jaar bijna 6.950 kg CO2.

 

(foto Wouter Boot)

 

Camerabewaking
Na een aantal gevallen van vandalisme c.q. inbraakpogingen in het afgelopen jaar bij het
tenniscomplex, is besloten om op vier plekken tegen de gevels van het gebouw camera’s opDSCF7150(v2) te hangen. De camera’s zijn inmiddels geplaatst, en aangesloten op een recorder. Beelden worden opgenomen, en kunnen tot ca. 1 maand na de ‘gebeurtenis’ worden veilig gesteld en doorgegeven aan de politie.
We hopen natuurlijk vooral dat het inbrekers en vandalen afschrikt, zodat we minder gedoe hebben met het repareren van schade en claimen van die schade bij de verzekering (en het betalen van het eigen risico!). Slechts enkele vertegenwoordigers van de hal en de vereniging hebben toegang tot de digitale beelden. Vorig seizoen zijn ook enkele fietsen gestolen uit de fietsenstalling bij het tenniscomplex. Wellicht kunnen de camera’s aan de voorkant van het gebouw voortaan ook helpen om de daders te achterhalen. Dus is jouw fiets gejat of beschadigd tijdens een potje tennissen: meld je tijdig bij beheerder Frits Raijmakers, dan kan hij nagaan of er beelden van de dader(s) zijn opgenomen.

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.