Datum:
12 oktober 2015

Auteur:

AED

Onlangs stond een opvallend artikeltje in weekblad Peelbelang:

AED(Peelbelang)v2

 

Op Tenniscomplex Asten is een aantal jaren geleden ook een AED (= Automatische Externe Defibrillator) geplaatst,  deze hangt in een kluisje op de gang tussen zomer- en winterkantine (vlakbij de herentoilet).

We hopen het apparaat helemaal nooit te hoeven gebruiken, maar als er iemand in elkaar zakt op de tennisbanen binnen of buiten, zou iedereen bij voorkeur als volgt moeten handelen:

– controleer of het slachtoffer reageert (schudden bij de schouders, vragen ‘doe je ogen eens open’),

– controleer de ademhaling van het slachtoffer (horen / voelen / zien),

– als het slachtoffer niet reageert en niet zelfstandig ademt: BEL DIRECT 1-1-2 en geef door dat het om een reanimatie gaat en dat het slachtoffer op het tenniscomplex aan de Lienderweg 55 in Asten ligt.

 

Een aantal leden van de tennisvereniging hebben een reanimatiecursus gevolgd zoals die door hartpatiëntenvereniging Hartentroef in Asten wordt gegeven. Als deze mensen op het tenniscomplex zijn, komen zij helpen om het slachtoffer te reanimeren. Als ze niet aanwezig zijn, worden ze mogelijk met een SMS-je opgeroepen door 1-1-2 om snel naar het tenniscomplex te gaan en assistentie te verlenen tot de ambulances komen.

Naast het kluisje van de AED in het tenniscomplex hangt een lijst met namen van mensen waarvan wij weten dat zij de reanimatie-cursus hebben gedaan. Op dit moment zijn dat in totaal 19 personen waaronder clubtrainers Petra Geris en Frits Raymakers. Sta je niet op de lijst maar heb je de training (en de jaarlijkse herhalingslessen) wel gevolgd, geef dat dan s.v.p. even door (zie link hieronder), dan kan het lijstje worden bijgewerkt.

 

Pas echt goed gaat het werken als heel veel leden van de tennisvereniging de reanimatiecursus hebben gevolgd. Misschien is het ook wel wat voor jou? De basistraining duurt twee avonden en wordt gehouden bij ONIS aan de Kerkstraat in Asten.

Voor senioren van TV ‘t Root die zich nog dit jaar (2015) voor deze training bij Jan Rooze opgeven, wordt de basistraining betaald door Stichting Tenniscomplex Asten. De jaarlijkse herhalingscursussen daarna zijn dan uiteraard wel voor je eigen rekening!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.