Datum:
5 november 2016

Auteur:
Wouter Boot

Voorjaarscompetitie 2017

De najaarscompetitie is nog maar net afgelopen, dus het lijkt nog ver weg… de Voorjaarscompetitie 2017. De voorbereidingen van een van de grootste tenniscompetities ter wereld zijn echter al in volle gang.

Tijdens de Voorjaarscompetitie in 2017 start de Competitie Nieuwe Stijl: drie nieuwe aanvullende competitievormen én versoepeling van de regels, waaronder compact spelen. Dit alles om nog meer mensen enthousiast te maken voor de competitie. Competitie spelen zorgt naast een sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid! De drie nieuwe competities in 2017 zijn:

  • 8&9 competitie: een instapcompetitie voor tennissers die net begonnen zijn.
  • Zomeravondcompetitie: een recreatieve competitie op woensdagavond in mei en juni.
  • Onder35 competitie: een competitie voor spelers tussen 17 en 35 jaar op zaterdag (vanaf 17:00).

Meer informatie hierover kun je hier vinden.
Vanaf volgend jaar mag elke club zelf bepalen of ze ‘Compact DSCN8319Spelen’ gaan invoeren bij hun thuiswedstrijden. Hierdoor zullen wedstrijden korter duren en wordt de baancapaciteit verruimd. Maar wat is ‘Compact Spelen’ nu eigenlijk? Dit houdt in dat de derde set als wedstrijdtiebreak wordt gespeeld (t/m de 10) en dat er gespeeld wordt met Beslissend Punt Systeem, dwz bij 40-40 wordt er nog maar één (beslissend) punt gespeeld. Wedstrijden duren dan gemiddeld een kwartier korter. Zeer waarschijnlijk zullen we bij ’t Root hier nog niet mee beginnen, omdat hier geen behoefte voor is, maar je kunt hier in aanraking mee komen bij andere verenigingen.

Maar verder blijft alles bij het oude en kan gewoon weer worden ingeschreven voor de zelfde competities. Bovendien is het vanaf 2017 mogelijk op de vrijdagavond te spelen in zowel 17+ als 35+ competitievormen.

Zoals elk jaar kunnen de teamcaptains weer hun teams opgeven. Spelers die nog geen team hebben, maar wel graag mee willen doen, kunnen zich ook aanmelden en dan kijken wij of we je kunnen plaatsen bij een team.

Inschrijven is nog mogelijk tot en met zondag 11 december. Je kunt het formulier afgeven in de tennishal of mailen naar hendriks.huub@live.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Klik hier vooDSCN8292r de speeldata van 2017.
Klik hier voor het inschrijfformulier

 

 

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.