Datum:
6 december 2014

Auteur:

KLEDINGCONTAINER BIJ ‘T ROOT

Beste leden,

Vanaf 1 oktober kunt u permanent gebruikmaken van onze blauwe kledingcontainer. Graag willen wij u erop attenderen dat u uw gebruikte kleding bij ons kunt inleveren, waardoor u onze vereniging en Stichting Spieren voor Spieren een extra financieel steuntje geeft. Per opgehaalde kilo doneert ’t Root € 0,10 cent aan Stichting Spieren voor Spieren. Het inzamelen van kleding is een extra inkomstenbron voor onze club en je helpt tevens een goed doel! Heeft u dus nog oude kleding, denk dan aan ons, bewaar het en gooi het in deze container a.u.b.

Stichting Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet  vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. Dat doen zij door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Huidige situatie gebruikt textiel

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland circa 135 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, terwijl er gemiddeld 75 miljoen kilo ingezameld wordt. Hier valt nog enorm veel terrein te winnen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Afvalscheiding spaart het milieu, iedereen kan een steentje bijdragen.

Hoe kunt u bijdragen?

Iedereen heeft ‘oud’ bruikbaar textiel, een broek die niet meer past, schoenen die niet lekker zitten. Alle leden, familie, vrienden, bezoekers, etc. kunnen hun ‘oude’ bruikbare schoenen en kleding in de kledingcontainer deponeren.

Wat wordt er WEL ingezameld?    

–          Alle draagbare boven- en onderkleding

–          Draagbare schoenen (samengebonden)

–          Huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens, kussenslopen)

–          Dekbedden, kussens, gordijnen

–          Hard en zacht speelgoed

–          Werkkleding (schoon)

Wat wordt er NIET ingezameld?    

–          Vloerbedekking, tapijten, snij afval (kleine lappen stof)

–          Natte kleding, (rest)afval

Alvast hartelijk dank voor uw steun!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.