Laddercompetitie

Om onderling padelwedstrijden te spelen is er bij tv ’t Root een laddercompetitie voor padel. Zo kun je wedstrijdervaring opdoen en andere leden beter leren kennen. Om makkelijker te kunnen plannen spelen we in een piramide vorm waarin je deelnemers die één plek boven je staan uit kan dagen.  Voorbeeld: koppel 12 kan dus koppels 5 tot en met 9 uitdagen. Als koppel 12 wint ruilen ze van plek en bij een verloren partij verandert er niks. Het doel is natuurlijk om op trede 1 te komen. Je kan je aanmelden bij de laddercoördinator Koen Schlangen (koenschlangen@hotmail.com). Vermeld hierbij de naam van je partner en minimaal 1 telefoonnummer. De laddercompetitie start bij een minimum van 14 koppels. Wanneer je later aan wilt sluiten, wat zeker mogelijk is, start je onderaan. De laddercompetitie start in maart en loopt tot en met november en het actuele schema kan hier gevonden worden. Wanneer je nog geen partner hebt kun je ook alleen inschrijven en dan zal er een partner gezocht worden.

Een voorbeeld van de ladder:

voorbeeld padel ladder

Regels voor de ladder

  • Iedereen mag iedereen uitdagen; d.w.z. heren-heren, dames-dames, heren-dames en dames-heren.
  • Als je iemand uitdaagt bepaal je samen een dag voor de wedstrijd (binnen 2 weken) en dit geef je door aan de laddercoördinator, zodat het opgenomen kan worden in het schema.
  • Zorg zelf voor de ballen en eventueel de rackets (de bar is niet altijd open) en geef na de wedstrijd meteen de uitslag door per e-mail, zodat de ladder eventueel kan worden veranderd.
  • Als een aangemelde wedstrijd niet binnen 14 dagen wordt gespeeld doordat beide koppels niet genoeg tijd hebben, vervalt de wedstrijd en kunnen beide koppels weer worden uitgedaagd door anderen
  • Als een uitgedaagd koppel niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselen de twee koppels van positie in de ladder voor de doorstroming.
  • De wedstrijd kan niet gespeeld worden als er andere activiteiten gepland zijn. En houd rekening met de trainingstijden van de trainers, want de tennislessen gaan voor.
  • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct hetzelfde koppel weer uitdagen. Eerst moet je een andere ladderwedstrijd spelen! Dit geldt ook als je uitgedaagd bent en verloren hebt: je kunt niet direct hetzelfde koppel uitdagen waar je net van hebt verloren. Als het om trede 1 gaat moet er ook gewacht worden tot er een andere wedstrijd gespeeld is.
  • Komt één van de twee koppels zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, dan verliezen ze de wedstrijd.
  • Bij blessures/overmacht beslist de laddercoördinator.
  • Als een koppel 4 maanden niet speelt zal het koppel zakken in het schema.

 

Aan het eind van het seizoen zullen we een koppel kronen tot ladderkoning(inn)en!!!!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.