Datum:
16 maart 2024

Auteur:
Inge van de Water

Verlichting banen 9+10

Tijdens de ALV van 2023 werd er gevraagd naar het verbeteren van de verlichting op banen 9 en 10.

Basis voor de ‘slechte’ verlichting daar, is natuurlijk de aanwezigheid van de nogal lage masten, die a.g.v. vleermuizen in de buurt zo zijn opgesteld.

Daarnaast staan 2 masten helemaal in de hoek met baan 7&8, de andere 2 staan niet op de hoek maar meer halverwege de service- en achterlijn.

Daardoor is de lichtinval aan de ene kant ‘van achteren’ en aan de andere kant ‘van opzij’, waardoor er een ander lichtbeeld en intensiteit ontstaat op de baan zelf.

Vooral de lichten van de masten in de hoek staan recht (en relatief laag) naar de overkant te schijnen en dus lastig spelen, zeker bij serveren en smashen.

Anders afstellen van de lampen heeft weinig zin, de hoogte en standplaats van de masten is nu eenmaal bepalend. Zo niet oplosbaar dus.

Verplaatsen van de hoekmasten naar meer aan de zijkant, zoals aan de andere kant van de baan zou een optie en verbetering kunnen zijn, maar zeer kostbaar.

Daarnaast geeft Arno van Geldrop van Sportstroom aan hier echt goed mee uit te kijken en dat er daarvoor zeker een nieuwe vergunning aangevraagd moet worden.

De masten staan momenteel zo, omdat dat jaren geleden de enige optie was om er een vergunning voor te krijgen!

Dat was toen al erg moeizaam en veranderen kan echt niet zo maar. Je zult een nieuw traject met procedures moeten gaan doorlopen.

Conclusie: we laten het voorlopig toch voor als het is nu, het is even niet anders.

Mocht je tijdens een competitie opmerkingen van een tegenstander hierover krijgen, dan weet je in ieder geval wat de achterliggende redenen ervoor zijn.

Het is vervelend spelen, maar ja het is ook zo dat beide partijen er last van hebben, net zoals een laaghangende zon eens een keer op een baan ….

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.