Laddercompetitie

Om onderling wedstrijden te spelen is er bij tv ’t Root een laddercompetitie. Zo kun je wedstrijdervaring opdoen en andere leden beter leren kennen. Om makkelijker te kunnen plannen spelen we in een piramide vorm waarin je deelnemers die één plek boven je staan uit kan dagen.  Voorbeeld: speler 12 kan dus spelers 5 tot en met 9 uitdagen. Als hij wint ruilen ze van plek en als hij verliest verandert er niks. Het doel is natuurlijk om op trede 1 te komen. Je kan je aanmelden bij de laddercoördinator Koen Schlangen (activiteitencommissie@tvroot.nl). De laddercompetitie start bij een minimum van 14 spelers. Wanneer je later aan wilt sluiten, wat zeker mogelijk is, start je onderaan. De laddercompetitie start in april en loopt tot en met oktober en het actuele schema kan hier gevonden worden.

Voorbeeld van de ladder:

 

voorbeeld ladder

Regels voor de ladder

 • Iedereen mag iedereen uitdagen; d.w.z. heren-heren, dames-dames, heren-dames en dames-heren.
 • Als je iemand uitdaagt bepaal je samen een dag voor de wedstrijd (binnen 2 weken) en dit geef je door aan de laddercoördinator, zodat het opgenomen kan worden in het schema.
 • Een wedstrijd is tot twee gewonnen sets (in overleg kan er gekozen worden voor compact spel met bijvoorbeeld een supertiebreak als derde set).
 • Zorg zelf voor de ballen en geef na de wedstrijd meteen de uitslag door per e-mail, zodat de ladder eventueel kan worden veranderd.
 • Als een aangemelde wedstrijd niet binnen 14 dagen wordt gespeeld doordat beide spelers niet genoeg tijd hebben, vervalt de wedstrijd en kunnen beide spelers weer worden uitgedaagd door anderen.
 • Als een uitgedaagde speler niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager voor de doorstroming.
 • De wedstrijd kan niet gespeeld worden als er andere activiteiten gepland zijn. En houd rekening met de trainingstijden van de trainers, want de tennislessen gaan voor.
 • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Eerst moet je een andere ladderwedstrijd spelen! Dit geldt ook als je uitgedaagd bent en verloren hebt: je kunt niet direct degene uitdagen waar je net van hebt verloren. Als het om trede 1 gaat moet er ook gewacht worden tot er een andere wedstrijd gespeeld is.
 • Komt één van de twee spelers zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, dan verliest hij of zij de wedstrijd.
 • Bij blessures/overmacht beslist de laddercoördinator.
 • Als een speler 4 maanden niet speelt zal hij zakken in het schema.

 

Aan het eind van het seizoen zullen we een speler kronen tot ladderkoning(in)!!!!

Inloggen

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beveiligde pagina's.